Markus Jakobsson anställd som ny chef - SmartRetur fortsätter satsingen i Sverige

December 2, 2020
Markus Jakobsson anställd som ny chef - SmartRetur fortsätter satsingen i Sverige

Det strategiska arbetet med att göra SmartRetur till marknadsledare i Sverige tar en ny vändning och Markus Jacobsson från DFDS Sverige kommer in som ny VD.

Jakobsson har en lång karriär inom transport- och logistikbranschen och är ett välbekant ansikte för en del då han var försäljningschef i SmartRetur Sverige för några år sen. Sedan dess har företaget vuxit och inte minst gått samman med PSRS vilket har gett SmartRetur en nationellt heltäckande närvaro med hubbar och distribution från norr till söder, öst till väst.

Jag ser fram emot att återvända till framtidens företag, ett företag som nu har fått en komplett set up och struktur. SmartRetur har systemen, människorna och inte minst teknologin som måste till för att optimalisera svensk returlogistik- vare sig den vill det eller inte.

- För även om det är många som tvivlar och håller fast vid det gamla manuella sättet att göra saker på, så är kraven på miljö och effektivitet helt annorlunda idag än för 5-6 år sen.

- Vi ska ta ledningen genom att sätta kunderna först och tänka sömlöst flöde i Sverige och Norden säger Markus Jakobsson.

VD Søren Eriksen i SmartRetur gruppen är väldigt nöjd med att få tillbaka Jakobsson i laget, och tror att det svenska «landslaget» nu har toppats.

- Markus är en vinnarskalle. Sympatisk och hårt arbetande, en person som inte ger sig förrän kunderna är nöjda. Han är rätt person till att fullföra vår produktsatsning i Sverige, och en resurs till samarbetet över de Nordiska gränserna framöver, avslutar Eriksen.

Markus Jakobsson startar den 1.januari 2021 och kommer vara baserad i SmartReturs nya kontor- och lagerlokaler i Göteborg.