Jordbro blir en del av SmartRetur-familjen

September 3, 2021

Nordens största aktör inom returlogistik och pallar, SmartRetur har förvärvat Jordbo Lastpall Depå AB. Med 6 lager i Sverige sedan tidigare är SmartRetur redan väletablerat i landet, och med Jordbro får marknadsledaren bättre täckning i Stockholmsområdet och inte minst fler kunniga medarbetare i organisationen.

Talangfulla människor med ett gott rykte

Koncernchef i SmartRetur, Søren Eriksen, är mycket nöjd över att Jordbro kommer att vara en del av den skandinaviska familjen. - Det var tre saker vi letade efter: entusiastiska proffs, ett gott rykte och ett strategiskt läge. På Jordbro hittade vi allt detta och mer. De fungerar bra med ett sammansvetsat team där de flesta har varit med i många år. De har långa kundrelationer och ett gott rykte i branschen, baserat på ett mycket lösningsorienterat kundfokus, och de har grepp om en strategisk region i Sverige. Vad kan jag säga, de är ett imponerande gäng vi ser fram emot att arbeta närmare med, säger Eriksen.

Internationell tonvikt och marknadsledande på digitalisering

För platschef Viktor Sävström i Jordbro innebär förvärvet att han och hans kollegor kan erbjuda kunderna fler och bättre tjänster. - För oss som har drivit vår butik och förädlat vårt koncept i nästan 20 år är det väldigt inspirerande att få vara en del av en framåtblickande internationell och innovativ aktör som SmartRetur. De delar våra visioner om skräddarsydda lösningar och smart återanvändning, samtidigt som de har kommit längst i branchen när det gäller digitalisering. Det är next level för både oss och våra kunder, säger Sävström.

Business as usual - men ökat samarbete

Både Søren Eriksen och Viktor Sävström är angelägna om att på bästa sätt utnyttja komplementariteten i samarbetet. Jordbro kommer att fortsätta med exakt samma bemanning som har drivit företaget dagligen, men kommer att anslutas till SmartReturs system, pallflöde och teknik. Samtidigt kommer SmartRetur att dra nytta av Jordbros kontakter, kunder och kultur. – Att köpa ut en passiv ägare var ett bra tillfälle för tillväxt för både företaget och de anställda, säger Eriksen. Viktor och gänget har kommit långt på egen hand, nu ingår de i ett offensivt skandinaviskt serviceföretag som tänker cirkulär ekonomi och storskalig verksamhet där det lönar sig för kunderna, avslutar han.

-----

Fakta om SmartRetur:

Med sin verksamhet i Norge, Sverige och Danmark är SmartRetur Nordens ledande aktör inom returlogistik med en omsättning på nästan 50 miljoner euro. Företaget startades 2001 och ägs idag av norska PE -fonden Norvestor och anställda.

För mer information, kontakta Søren Eriksen: soren@smartretur.no